Excursie- en kampverslagen

Excursie- en kampverslagen

Hieronder vind je verslagen van excursies en kampen. Ben je zelf meegeweest met een excursie of kamp en wil je er een verslag voor schrijven? Heel graag, mail dat dan naar de websec.

13 oktober Beheren voor de gulden sleutelbloem

Samen met Max, Allard, Eltjo en een aantal volwassenen ging ik (Elske) beheren bij een berm van de Fonteinallee in Doorwerth. Hier staan planten die buiten Zuid-Limburg behoorlijk bijzonder zijn, zoals de gulden sleutelbloem, wilde agrimonie, grote kaardebol en wilde marjolein. De gemeente beheert de berm niet, waardoor deze gave plantjes dreigen te verdwijnen. Daarom gingen wij hier aan de slag.

17 mei vleermuizen

Max, Niels, Mark en ik gingen op vleermuizenexcursie in het park Sonsbeek in Arnhem. Er zouden eerst ook nog twee mensen meegaan die zich hadden opgegeven via de site van de vleergolf, maar na hen gebeld te hebben wisten zij vreemd genoeg van niets. Wij gingen dus op pad zonder hen. Het miezerde een beetje, dus we waren al bang dat we weinig vleermuizen zouden spotten die avond. Vleermuizen vliegen immers vooral als er insecten vliegen en als het regent vliegen insecten nauwelijks.

29 maart Voorjaarsplanten excursie

Op zaterdagochtend waren ik (Jasper), Tessel, Froukje en Frits klaar om op excursie te gaan, de rest was “te druk”, “te lui”, of vond dat het geen mooi weer was... rare mensen..

Schelpengolf

Op 10 februari verzamelden Jasper, Jacob, Anna, Julia en ik (Marten) om 9 uur op station Ede-Wageningen om op schelpenexcursie in Zandvoort te gaan. Na ruim anderhalf uur in de trein te hebben gezeten kwamen we aan op station Zandvoort aan Zee waar Schelte al lekker in de zon lag, tegelijk met ons kwam Anniek aan. Omdat het pas kwart voor 11 was en we hadden afgesproken om 11 uur zijn we er lekker bij gaan zitten. Rond kwart over 11 kwam Tom aan, maar onze excursieleiders, Sietske en Sam, waren er nog niet. Dus hebben we Sietske maar even gebeld.

Braakballen!

Na de vissenexcursie gingen we lekker naar binnen in het Groene Wiel, om braakballen te pluizen. René had zoekkaarten, pincetten, loepjes en –niet te vergeten- braakballen meegenomen, dus we konden beginnen! Als je braakballen gaat pluizen heb je alleen iets aan de kaakjes. Het is dus de kunst die eruit te zoeken, en vervolgens te determineren. Met thee en koekjes erbij gingen we aan de slag. Na twee uur hadden we alle ballen uitgepluisd, en gingen we elkaars hoopjes controleren of er niet toevallig nog kaakjes in zaten.

Persvogels spotten

Op zondag 28 Januari verzamelde om 10 uur onze excursie leider Bram Kroese en een hele opkomst, wel 15 man, maar met niet zo'n lekker weer. We hebben bij de Junushoff de meeuwen gevoerd om ringen te lezen, maar helaas konden we er geen spotten dus zijn we naar de haven gegaan waar we nog eens hebben geprobeerd. Helaas waren daar de meeuwen te bang om ze goed te kunnen zien. Eenmaal op de haven zijn we per voet verder gegaan. Het aantal soorten vogels viel erg tegen, daarom besloten we om voor de mensen die de pestvogels nog niet hadden gezien te gaan zoeken in Noord-West.

Spinnenexcursie

Op zondag 10 september was dé excursie golf van de NJN dus dachten we, in Wageningen moet een toffe excursie komen. Daarom een spinnenexcursie. Spinnen zijn een erg onbekende groep binnen de NJN geworden en daar wouden we verandering in brengen. We hebben daarom de spinnendeskundige Jacomijn Prinsen (een oude sok), als excursie leider uitgenodigd.

5meika 2006

Het 5 meika was van woensdagavond 3 mei, tot zaterdagochtend 6 mei. We waren met 11 mensen en kampeerden op landgoed Quadenoord bij Renkum.

Fietsen, schaatsen, lachen en ... VOGELEN!

De 1e excursie op 29 januari 2006 van nieuw afdeling Ede-Wageningen was natuurlijk een groot succes! Met leuke soorten, prachtig weer en een toffe opkomst hebben we een geweldige start gemaakt voor dit jaar!

Syndicate content