Meer informatie

In Wageningen en Arnhem worden de activiteiten georganiseerd in samenwerking tussen de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) en de JNM, Jongeren in de natuur (voorheen Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie). Dit zijn twee verenigingen voor jongeren van 11-25 jaar die actief zijn met natuur.

Wij organiseren veel excursies, eens in de twee weken of zelfs vaker. Soms organiseren we een kamp. Iedere activiteit heeft een thema, zoals insecten, planten, vogels, paddenstoelen of zoogdieren. De excursie wordt geleid door iemand met veel kennis over dit onderwerp. Meestal is dit een NJN’er of JNM’er van 18-25 jaar of een volwassene van de KNNV of Wageningen Universiteit. We gaan meestal met de fiets naar een leuk natuurgebied dat 1-20 km van het vertrekpunt verwijderd is. Daar gaan we wandelen op zoek naar leuke soorten.

De vertrekplaatsen van de excursies zijn meestal:
Wageningen: busstation Wageningen bij digitaal vertrektijdenbord
Arnhem: Station Arnhem uitgang Sonsbeekzijde (niet de hoofdingang!)
De vertrektijd is meestal 10 of 11 uur. Excursies zijn vaak tussen 15 en 17 uur afgelopen, maar je mag altijd eerder weg.

Op excursie heb je het volgende nodig:
Fiets, bandenplakspullen en eventueel een reserveband
Lunch en voldoende water (1-2 Liter)
Regenkleding
Geld voor als we een ijsje of warme chocolademelk kopen of we met de veerpont gaan
Eventueel excursiespullen, zoals verrekijker, loep, natuurgidsen, determinatietabellen

Wil je een keer mee op excursie met ons? Dat kan! Iedereen van 11-25 jaar mag een paar keer gratis mee. Neem dus ook gerust vrienden mee!
Geef je een paar dagen van tevoren op als je mee wilt. Je mag wel spontaan komen, maar er is altijd een kans dat de excursie niet doorgaat. En je wil natuurlijk niet voor niets naar de vertrekplaats komen! Wij wachten soms een paar minuten op mensen die zich wel hebben opgegeven, maar niet op tijd aanwezig zijn.

Je kunt gratis en vrijblijvend proeflid worden. Je krijgt dan ongeveer zes dagen voor iedere excursie een aankondiging per mail. Je kunt proeflid worden door een mail naar Max te sturen. Als je het fijn vindt een paar dagen voor een excursie te worden opgebeld, zodat je de excursie niet vergeet, dan kan dat! Geef dit dan door aan Max. Ook kun je aangeven dat je drie keer per jaar een excursieprogramma voor de komende maanden per post wilt ontvangen.

Het is mogelijk om publiciteitsmateriaal aan te vragen, voor als je de NJN bij vrienden, op school of in een bezoekerscentrum wil promoten! Dit kan op de landelijke site:
www.njn.nl/aanvragen-publiciteitsmateriaal.

De NJN in de rest van Nederland:
Het hele jaar door zijn er kampen in de weekenden en in de vakanties. Je gaat overdag op excursie en ’s avonds kun je op het kampterrein doen wat je leuk vindt. Er zijn kampen met een bepaald thema, zoals strand en zee, vleermuizen, insecten, vogels of planten, maar er zijn ook algemene kampen waar je naar al het moois in de natuur kijkt.
Onze 10-daagse zomerkampen in Nederland en in het buitenland zijn altijd een groot succes. Voor jongeren tussen de 11 en 13 jaar zijn er bij de NJN speciale kampen. Deze zomerkampen duren 7 dagen en worden begeleid door de oudere NJN'ers. Deze kampen zijn vlakbij zee en er zijn veel speelse activiteiten.